Ciasteczka z brzoskwinią i budyniem dla leniwych
Kuchnia

Ciasteczka z brzoskwinią i budyniem dla leniwych

Ciasteczka z brzoskwinią i budyniem dla leniwych to błyskawiczny pomysł na słodki deser. Możemy go przygotować w kilka chwil, więc nie straszne nam już niezapowiedziane wizyty znajomych czy rodziny.

Do przygotowania tych ciasteczek posłużymy się gotowymi produktami – jak ciasto francuskie czy budyń. Oczywiście jeśli macie więcej czasu zarówno ciasto, jak i budyń możecie przygotować samodzielnie.

Sprawdź przepis na: Domowa pizza – pyszna i smaczna

Składniki na ciasteczka

  • jedno ciasto francuskie
  • puszka brzoskwiń
  • budyń
  • mleko
  • cukier

Zobacz przepis na śniadanie: Bajgle z kozim serem i buraczkami

Ciasteczka z brzoskwinią i budyniem – przepis

  1. Ciasto francuskie na ok. 20 minut przed przygotowaniem wyjmujemy z lodówki. Następnie wykrawamy z niego kwadraty o boku o długości ok. 10 cm.
  2. Budyń przygotowujemy w rondelku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Na każdy kwadrat ciasta francuskiego wykładamy odsączoną i delikatnie osuszoną na ręczniku papierowym brzoskwinię, a następnie kładziemy łyżkę budyniu. Rogi zwijamy do środka.
  4. Ciasteczka pieczemy przez ok. 20 minut minut w temperaturze 180 st. C.
Ciasteczka z brzoskwinią i budyniem dla leniwych
Ciasteczka z brzoskwinią i budyniem dla leniwych

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.